maj 25, 2023

Top 10 Restauranger att Utforska i Östermalm

Top 10 Restauranger att Utforska i Östermalm

Östermalm, en av Stockholms mest fashionabla stadsdelar, är hem till många topprankade restauranger som ger en smak av Sveriges finaste gastronomi. Här är min lista över de 10 bästa restaurangerna i Östermalm:

  1. Oaxen Slip: Beläget vid vattnet i Djurgården, erbjuder Oaxen Slip en nordisk bistro-meny med hållbart och lokalt producerade ingredienser. Interiören med sina skandinaviska accenter skapar en avslappnad, välkomnande atmosfär.
  2. Lisa Elmqvist: Denna berömda fisk- och skaldjursrestaurang i Östermalms Saluhall är känd för sina färska, högkvalitativa råvaror och sin kompetenta personal. Missa inte att smaka på deras berömda räksmörgås.
  3. Eriks Gondolen: Ett av Stockholms mest kända landmärken, Eriks Gondolen erbjuder fantastisk utsikt över staden tillsammans med en utsökt meny bestående av svenska och internationella rätter.
  4. Vete-Katten: Detta historiska café i hjärtat av staden är mer än bara en plats att njuta av fika. Det erbjuder också en charmig gammaldags atmosfär och ett urval av traditionella svenska bakverk.
  5. Wedholms Fisk: Med fokus på fisk och skaldjur är Wedholms Fisk en institution inom Stockholms restaurangscen. Menyn förändras med säsongerna, men kvaliteten förblir konstant.
  6. Tranan: En lokal favorit sedan 1929, Tranan är känd för sin klassiska svenska meny. Dess bar har blivit en populär mötesplats för konstnärer och musiker.
  7. Smorgastarteriet: Med sin innovativa nordiska meny och läckra cocktails, är Smorgastarteriet en höjdpunkt i Östermalms restaurangvärld.
  8. PA & Co: Länge varit ett populärt val bland Stockholms elit, PA & Co erbjuder en daglig meny baserad på marknadens färska råvaror.
  9. Sturehof: Ett klassiskt brasserie som erbjuder allt från ostron till stekt strömming, Sturehof är en livlig mötesplats vid alla timmar på dygnet.
  10. Operakällaren: Denna historiska restaurang erbjuder en riklig meny av klassiska svenska och franska rätter. Dess eleganta inredning och utsikt över Kungliga Operan gör det till ett perfekt ställe för en speciell kväll.

Att besöka dessa restauranger i Östermalm är mer än bara en chans att njuta av utsökt mat. Det är också en möjlighet att uppleva delar av den kulturella och historiska rikedomen i Stockholm. Oavsett vilket kök du föredrar, hittar du säkert något som passar din smak i det gastronomiska paradiset Östermalm.

Anslut till vårt nyhetsbrev!

Vill du få tillgång till evenemang och special kampanjer? Skriv in din e-post så du alltid är informerad om de senaste på stureplan.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.